L’Escola de Roquetes també participa al Projecte La Xarxa Natura et protegeix!

L’alumnat de 4t de primària de l‘Escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes està participant en el Projecte la Xarxa Natura et protegeix .

Després de fer un taller a l’aula , on es van repassar les idees claus d’ecosistema, ecologia, comunitat i habitat, sempre referides al nostre entorn més proper,  l’alumnat i professorat van realitzar una visita de camp a l’espai de la Xarxa Natura 2000 que havíem triat per a conèixer-lo i “apadrinar-lo” de manera molt especial.

Es tracta de la capçalera del Barranc de la Conca, espai de la conca fluvial de l’Ebre inclòs a la XN2000 amb el codi ES5140011 com a Sistema Prelitoral Meridional i que a més es troba dintre de l’àrea de protecció del Parc Natural de Els Ports.

La Jornada va transcorre a les instal·lacions d‘ AiguaNatura dels Ports, equipament d’aqüicultura sostenible i d’educació ambiental, que ens va obrir les seves portes per tal de realitzar tres tallers correlatius per a tots els alumnes sobre els temes relacionats amb el Projecte.

  • Taller 1: Anna Nebot: Ecosistemes i espècies autòctones. Aqüicultura sostenible.
  • Taller 2: Eli Bonfill: Adaptacions vegetals al clima mediterrani. Fauna terrestre i flora de l’espai
  • Taller 3: Vicky Carles:  Els macroinvertebrats com a indicadors de la qualitat de l’aigua. L’aigua; valor ecosistèmic, disponibilitat i estalvi.

Podeu veure totes les fotos de la sortida aquí.